In het kort
  • Het beschermen van vermogen van haar klanten is voor vermogensbeheerders heilig
  • Het streven is om het vermogen op te bouwen, dus te laten groeien,
  • Door een vermogensbeheerder te laten beleggen, groeit het vermogen vaak sneller dan wanneer je zelf belegd

Wat doet een vermogensbeheerder?

Vanuit het verleden hebben mensen vaak een beeld van hoe een vermogensbeheerder en het werk eruit ziet. De opkomst van online vermogensbeheer heeft dat beeld tegenwoordig wel doen veranderen. We leggen je exact uit hoe de vermogensbeheerder van vandaag eruit ziet.

Je hoeft namelijk niet rijk te zijn om een vermogensbeheerder in te schakelen. Dankzij de online-mogelijkheden en nieuwe beleggingsmogelijkheden hoef je niet een grote zak centen op tafel te leggen voor je een vermogensbeheerder voor je kunt laten beleggen. Daarnaast zijn de kosten van een vermogensbeheerder tegenwoordig veel lager dan dat ze vroeger waren.

Wat wel overeenkomt met het beeld van vroeger is wat een vermogensbeheerder doet. Een vermogensbeheerder beheert het vermogen van haar klanten en belegt deze zo dat het in waarde toeneemt. Doordat een vermogensbeheerder meer kennis van beleggen heeft, is de kans dat zij een beter resultaat realiseren groter dan wanneer je zelf zou gaan beleggen. Door met een vooraf bepaalde strategie te werken en het actief beheren van vermogen zijn vermogensbeheerders vandaag de dag in staat om ook jouw vermogen te doen groeien.

Omdat een vermogensbeheerder meerdere vermogens beheert, beschikken zij over een financiële slagkracht om tegen voordeligere tarieven te beleggen dan de individuele belegger. Door het combineren van de beleggingsportefeuille van meer meerdere beleggers kan vaak voor betere voorwaarden of tegen lagere transactiekosten worden gehandeld.

Wanneer is een vermogensbeheerder interessant?

Vroeger was de noodzaak om te beleggen niet zo groot. Toen je nog beloond werd met een procent of 6 spaarrente als je jouw geld op de bank bewaarde, was de noodzaak om te beleggen minder. Deze 6% rente was vaak hoger dan de prijsstijging waardoor je er als spaarder op vooruit ging als je het geld wegzette op een bankrekening

Vandaag de dag voelt iedereen de gevolgen van de lage spaarrente en de hoge inflatie in de praktijk. Omdat de spaarrente allang niet meer opweegt ten opzichte stijging van de prijzen, word beleggen voor veel spaarders interessanter. Je zoekt natuurlijk een plek waar jouw geld wel iets opbrengt, in de beleggerswereld word dat rendement genoemd.

Vermogensbeheer voor iedereen

Hoewel vaak nog het beeld bestaat dat alleen vermogende beleggers een beroep kunnen doen op een vermogensbeheerder is dat tegenwoordig niet meer het geval.

Je hoeft tegenwoordig niet een grote zak geld op tafel te leggen om een vermogensbeheerder voor je te laten werken. De komst van online vermogensbeheer heeft de markt doen beseffen dat vermogensbeheer voor iedereen mogelijk zou moeten zijn.  Hierdoor kun je zowel in de traditionele markt, als de nieuwe cryptomarkt, eenvoudig en voordelig voor je laten beleggen.

Nadelen van vermogensbeheer

Omdat tegenwoordig iedereen in staat is om zelf te beleggen, is het inschakelen van een ervaren vermogensbeheerder niet altijd het eerste waar je aan denkt als je gaat beleggen. Het inschakelen van een vermogensbeheerder komt dan ook met een aantal nadelen.

  1. Je bent minder betrokken bij jouw eigen beleggingen

Omdat je een ervaren partij jouw beleggingen laat beheren, heb je hier zelf minder gevoel bij. Het lange uit- en onderzoekwerk wordt voor jou gedaan en hier doe je zelf minder kennis van op. Omdat beleggers vaak (te) emotioneel betrokken zijn bij hun beleggingen, kan dit ook als voordeel genoteerd worden. Dit beleggingsrisico loop je niet als je jouw beleggingen laat beheren, waardoor dit punt zowel een voor- als nadeel kan zijn.

  1. Hogere kosten dan bij het zelf beleggen

Omdat de kachel ook moet branden bij de vermogensbeheerder brengen zij kosten in rekening. Kosten die je bij het in eigen beheer beleggen niet maakt, maar de opbrengsten en het hogere rendement dat de vermogensbeheerder weet te behalen moeten de pijn kunnen verzachten.

Voordelen van vermogensbeheer

Er zijn verschillende voordelen te noemen bij het beheerd beleggen door een vermogensbeheerder. Zo is het meest in het oog springende natuurlijk het hogere rendement dat zij doorgaans weten te behalen. Toch zijn er meer voordelen dan alleen het hogere rendement.

  1. Een vermogensbeheerder weet wat hij doet

Wanneer je een echte specialist aan het werk zet met jouw vermogen hoef je zelf niet meer wakker te liggen om de keuzes die je zelf maakt. Een gespecialiseerde vermogensbeheerder werkt vaak volgens een bepaald risicoprofiel dat ervoor zorgt dat jouw ingelegde kapitaal optimaal benut wordt. De jarenlange ervaring van een vermogensspecialist zorgt ervoor dat hij niet in de beginnersfouten trapt die veel beginnende beleggers wel maken.

  1. Je houdt tijd over

Tijd is geld, dat beseffen wij ons maar al te goed. Het is dan ook één van de voordelen als je een vermogensbeheerder voor je laat beleggen. Zelf hoef je geen tijd meer te investeren in het onderzoeken van beleggingsobjecten om in te beleggen. Een goede vermogensbeheerder zal dit ten alle tijden voor jou doen aan de hand van een fundamentele analyse. Zo kun jij je tijd investeren in zaken die er echt toe doen in het leven.

 

De kosten van een vermogensbeheerder

Omdat je een gespecialiseerde partij voor je laat beleggen is het niet raar dat hiervoor kosten in rekening gebracht worden. Uiteindelijk profiteer je als belegger ook van de inspanningen en verdiensten van de vermogensbeheerder en zul je er een beter rendement door behalen. De kosten van een vermogensbeheerder zijn doorgaans uit drie soorten kosten opgebouwd: beheerkosten, startkosten en de prestatievergoeding.

Start met crypto beheerd beleggen bij Yieldt

Wanneer je als belegger graag in cryptovaluta wilt beleggen, kun je hier het beste een vermogensbeheerder bij zoeken die hier gespecialiseerd in is. Het kost niet alleen veel tijd om de cryptomarkt te doorgronden, het is ook volatiele markt met veel koersschommeling.

Beheerd beleggen in de cryptomarkt is dankzij Yieldt voor alle soorten beleggers, klein of groot, toegankelijk gemaakt. Het is al vanaf €5.000,- mogelijk om voor je te laten beleggen in Bitcoin, Ethereum en andere kansrijke cryptovaluta.