In het kort
 • Een goede reputatie wat veiligheid betreft
 • Lage kosten in vergelijking met andere aanbieders
 • Gebruiksvriendelijk voor beginners en ervaren gebruikers

Kraken review: Hoe betrouwbaar is deze exchange?

Voor het veilig kopen, bewaren en verhandelen van cryptovaluta kun je tegenwoordig bij tientallen crypto-exchanges terecht. In de afgelopen jaren zijn er niet alleen nieuwe aanbieders van dit soort diensten bijgekomen, er zijn er ook een aantal verdwenen van het crypto-speelveld. Het cryptoplatform Kraken is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de meest bekende aanbieders in de markt voor cryptovaluta.

Het in de Verenigde Staten gevestigde Kraken is sinds oprichting in 2013 uitgegroeid tot één van de pioniers in de cryptomarkt. Inmiddels heeft Kraken niet alleen één van de hoogste handelsvolumes als het gaat om crypto-exchanges, maar genieten ze ook van het vertrouwen van de professionele belegger in de cryptomarkt.

Wat is Kraken?

Kraken is een Amerikaanse online broker en exchange waar je cryptovaluta kunt kopen, bewaren en verhandelen.  Door het wegvallen van crypto-exchange Mt. Gox in 2013 wist Kraken een groot marktaandeel toe te eigenen. Sindsdien heeft CEO Jesse Powel het bedrijf zien uitgroeien tot een van de marktleiders binnen de cryptomarkt.

Het wegvallen van Mt. Gox, een exchange die door problemen rondom beveiliging ten onder is gedaan, was voor Jesse Powel het startschot om een goed beveiligd crypto-platform te ontwikkelen. Vanaf dag één heeft Kraken de veiligheid van de (eind)gebruiker hoog in het vaandel staan,  en daar pluk je vandaag de dag nog steeds de vruchten van.

Naast een goed beveiligde handelsomgeving is het handelsvolume ook een ander voordeel. Met meer dan 6 miljoen geregistreerde gebruikers is Kraken een van de grootste handelsbeurzen in de cryptomarkt. Die zes miljoen geregistreerde gebruikers zijn op hun beurt weer goed voor een dagelijks handelsvolume waardoor er altijd wel een koper of verkoper is tegen de gewenste prijs.

Handelen in Crypto via Kraken

Sinds het ontstaan van de cryptomarkt zijn er tal van handelsplatforms de revue gepasseerd, toch zijn er maar enkele die zolang stand houden als Kraken dat doet. Het Amerikaanse cryptobedrijf kun je zeker tot een van de grondleggers van het handelen in cryptovaluta rekenen.

Dat het handelsvolume op Kraken in vergelijking met andere exchanges zo hoog is, is geen toeval. Dankzij de gebruiksvriendelijke user interface voor de beginner en de geavanceerde weergave voor de ervaren handelaar kunnen beide gebruikers hun ei kwijt.

In vergelijking met de Nederlandse marktleider, Bitvavo, zien we dat Kraken meer mogelijkheden biedt voor de ervaren cryptobelegger. Waar het bij Bitvavo ontbreekt om met futures of margin handel te drijven, zijn deze functies op Kraken wel aanwezig.

Het handelen in cryptovaluta is een tijdrovende onderneming en leidt niet altijd tot het gewenste rendement. Wanneer je jouw crypto-portefeuille wilt laten beheren door echte cryptokenners, kun je jouw account met een beveiligde API-verbinding koppelen zodat een derde partij deze beheren kan.

De voordelen van gebruikmaken van Kraken

Het hoge handelsvolume dat dagelijks via Kraken wordt verhandeld, duidt op een groot aantal gebruikers. Met meer dan 6 miljoen geregistreerde en actieve accounts, gooit Kraken hoge ogen wat volume betreft.

De belangrijkste voordelen van Kraken staat hieronder voor je opgesomd:

 1. Reputatie wat veiligheid betreft

Dat Kraken door de jaren heen het vertrouwen van de cryptowereld gewonnen heeft, blijkt uit het aantal gebruikers dat al jarenlang actief is. Voor een crypto exchange is het op orde hebben van haar beveiliging van essentieel belang. Alleen door het kunnen aanbieden van een veilige en gebruiksvriendelijke omgeving kan een exchange overleven uiteindelijk.

Kraken is tot op de dag van vandaag nog nooit slecht in het nieuws gekomen wat geslaagde hackpogingen betreft. Deze reputatie is bijzonder te noemen, zeker wanneer je snapt dat de waardestijging van cryptomunten niet alleen beleggers, maar ook hackers interesseert.

 1. Gebruiksvriendelijk

Kraken is zowel geschikt voor de beginnend, als de ervaren handelaar op cryptogebied. Mede dankzij de mogelijkheid een vereenvoudigde ‘simpele’ weergave kun je als nieuwe toetreder op Kraken actief zijn.

Dankzij een vereenvoudigde weergave hoeft de beginnend gebruiker niet te schrikken van ingewikkelde koersgrafieken of indicators, maar op een voor de gebruiker begrijpelijke manier kennis te maken met de cryptomarkt.

 1. Hoog handelsvolume

Dankzij het grote aantal dagelijkse gebruikers dat actief handelt via Kraken is er een hoog handelsvolume aanwezig op het platform. Een laag handelsvolume kan in tijden van koersschommeling vervelend zijn, omdat er niet per se een koper te vinden is tegen de prijs van dat moment.

De nadelen van gebruik maken van Kraken

Als we spreken over voordelen, dan kunnen de nadelen niet onbelicht blijven in de review van Kraken. Wanneer je op Kraken actief wilt worden, kun je tegen de onderstaande nadelen aanlopen. Hoewel ze als nadelig ervaren kunnen worden, vormen deze geen echte grote obstakels in onze ogen.

 1. Accountverificatie neemt tijd in beslag

De vereisten bij het verifiëren van een nieuw account op Kraken nemen in vergelijking met andere exchanges meer tijd in beslag. Tegenwoordig is elke aanbieder van cryptovaluta verplicht, wet- en regelgeving voor financiële dienstverleners, om een KYC (Know Your Customer) proces als onderdeel te hebben bij het registreren van nieuwe klanten.

Binnen de verificatie van jouw account zijn er drie niveaus van verificatie. Het is aan te raden om deze verificatie zo volledig mogelijk te doorlopen. Met een Intermediate verificatie kun je jouw crypto-beleggingen uit handen geven dankzij de beveiligde API-koppeling, die alleen vanaf Intermediate te gebruiken is.

 1. Storten via bankoverschrijving

Omdat Kraken niet binnen de Europese Unie is gevestigd, maar in de Verenigde Staten, is het niet mogelijk om via iDEAL geld te storten naar Kraken. Om geld te storten kun je wel gebruikmaken van een vertrouwde bankoverschrijving. Iets langzamer, maar net zo veilig als iDEAL.

Wanneer je jouw Kraken account met een API-verbinding koppelt aan Yieldt, kun je op elk gewenst moment geld storten. Dankzij de koppeling ontvangen onze traders een automatisch bericht dat er nieuw tegoed gestort is. Zij zullen dan het juiste instapmoment bepalen en met dit nieuwe tegoed aan de slag gaan.

Wat tegenwoordig ook wordt ondersteunt door Kraken is het storten van tegoed via Apple Pay en Google Play. Door het aanbieden van deze service wilt Kraken haar gebruikers een nog snellere, betere en makkelijkere klantervaring bieden.

Wanneer je via de mobiele app van Kraken tegoed stort, kun je bij betaalmethode kiezen om via Google Play of Apple Pay te betalen. De App herkent het gekoppelde account waarna je de transactie kunt afronden. Let wel, de transactiekosten die hierbij komen kijken, zijn relatief hoog en komen terug op jouw mobiele factuur.

Hoe betrouwbaar is het handelsplatform van Kraken?

De hamvraag die elke cryptohandelaar zichzelf stelt: ‘Hoe betrouwbaar is het platform waarop ik actief ga zijn?’ Een betrouwbare reputatie komt niet zomaar tot stand, zeker niet in de cryptomarkt. De eindgebruiker van cryptoproducten of diensten is doorgaans zeer kritisch in zijn bevindingen waardoor nieuwe aanbieders niet zomaar kunnen mengen in het bestaande aanbod.

Omdat veiligheid één van de belangrijkste pijlers is bij het risicomijdend handelen van Yieldt, heeft Kraken een uitgebreide security-audit doorlopen. Hierin heeft Yieldt alle onderdelen die voor een veilige omgeving voor het beleggen in crypto moeten zorgen, onderzocht en goed bevonden.

Dat Kraken deze audit succesvol doorlopen heeft, komt niet geheel als verrassing. Het Amerikaans handelsplatform geniet een uitstekende reputatie die men door de jaren heen heeft opgebouwd.

Hoe veilig is Kraken?

Om het platform te beschermen tegen alle vormen van ongewenst gedrag, neemt Kraken zichtbare en niet-zichtbare maatregelen. We beperken ons tot de maatregelen die wij kunnen zien en de maatregelen die Kraken communiceert.

Wat Kraken zelf communiceert over haar veiligheidsmaatregelen is het volgende:

  • 95% van de op Kraken verhandelbare cryptovaluta wordt op een cold storage bewaard.
  • Een 24/7 surveillances van haar eigen servers.
  • Gevoelige klantgegevens worden beveiligd opgeslagen met de hoogst mogelijke encryptie.

Gebruik jij weleens een wachtwoord meer dan één keer?

Een crypto-exchange kan oneindig veel veiligheidsmaatregelen nemen, zolang de individuele gebruiker niet bewust is van zijn eigen online keuzes is het risico op een fiasco nog even hoog.

Daniel Verlaan, techjournalist bij RTL Nieuws, maakt al jaren internetgebruikers bewust van de gevaren op het internet. Op de website laatjeniethackmaken.nl vind je een handleiding met tips en tools zodat jij jezelf kunt beschermen tegen hackers.

Registreren bij Kraken. Hoe gaat dat in zijn werking?

Het registratieproces om bij Kraken een account te openen, is dankzij de gebruiksvriendelijke website eenvoudig te doorlopen. Ook tijdens het registeren bij het Amerikaanse Kraken is er een accountverificatie vereist. Na het doorlopen van zes stappen ben je volledig geregistreerd en kun je aan de slag op Kraken.

Een account aanmaken op Kraken

Om gebruik te kunnen maken van de services en diensten van Kraken zul je een account moeten aanmaken. Via de online onboarding volg je stapsgewijs alle benodigde stappen om veilig aan de slag te kunnen gaan.

Let op: bij het aanmaken van een nieuw account zul je per mail een activatiecode ontvangen waarmee je de eerste stap volledig kunt afronden.

Het beveiligen van jouw account.

Om ervoor te zorgen dat indringers geen ongewenst toegang kunnen krijgen tot jouw account, is het van belang de juiste veiligheidsmaatregelen in te stellen. Tijdens de tweede stap van het aanmelden bij Kraken stel je deze in met als doel het beter beschermen van jouw account en eigendommen.

Bij de tweede stap tijden het beveiligen van jouw account, stel je een 2FA code in. Met een tweestapsverificatie (2FA) op het account is het alleen mogelijk om in te loggen wanneer de juiste inloggegevens en een juiste code uit de Google Authenticator app invult. Een extra, maar essentiële, stap in het beveiligen van jouw account.

Verificatie van het account

Nadat je een account hebt aangemaakt en beveiligd, is het tijd om je account te verifiëren. Dit zorgt ervoor dat je tegoeden kunt storten en opnemen op het platform van Kraken. Er bestaan 3 niveaus van verificatie, Express, Intermediate en Pro. Elk niveau komt met meer mogelijkheden en hogere limieten op stortingen en opnames.

Wanneer je Yieldt voor je wilt laten beleggen op Kraken is het vereist om het ‘Intermediate’ niveau te doorlopen in het verificatieproces. Hierdoor kun je de API-koppeling tussen jouw account en Yieldt tot stand brengen. Zo maak je het mogelijk voor de crypto-experts van Yieldt om met de tegoeden op jouw account te handelen waardoor zij het rendement voor jou kunnen behalen.

Hieronder zie je de drie niveaus van verificatie en de daarbij behorende voordelen.

Verificatie Intermediate

Storten van tegoed

Het door jouw aangemaakte account is beveiligd en geverifieerd, maar het is pas echt compleet wanneer je jouw eerste geld gestort hebt.

 1. Navigeer naar de Funding pagina.
 2. Klik op de Deposit knop.
 3. Zoek de valuta die je wilt storten en klik op deze valuta.
 4. Voer het bedrag in dat je wilt storten en selecteer de gewenste betaalmethode. We adviseren gebruik te maken van de Fidor Bank AG (SEPA).
 5. Bekijk de belangrijke opmerkingen en instructies.
 6. Om fouten te voorkomen, raden we aan om de bankrekeninggegevens rechtstreeks naar je bankomgeving te kopiëren.

Welke munten zijn verkrijgbaar bij Kraken?

Het aantal cryptomunten is de afgelopen jaren flink toegenomen. De toegenomen interesse voor blockchaintechnologie als cryptovaluta en het handelen hierin zorgt dus voor een groot aanbod aan verschillende cryptomunten.

Vanzelfsprekend beschikt Kraken over een aanbod van cryptomunten waar alle grote namen bij aanwezig zijn. Daarbovenop vind je ook tal van minder bekende cryptovaluta terug op Kraken. Zo kun je handelen in meer dan 110 cryptovaluta tegenwoordig.

De grootste fout van cryptobeleggers is dat zij zonder onderzoek te doen hun cryptomunten kopen. Zonder een echt idee te hebben van de daadwerkelijke waarde of toepassing koopt men cryptomunten in de hoop dat deze in waarde stijgt.

Niet elke cryptovaluta vertegenwoordigt een waarde op de lange termijn, dus je doet er slim aan een goede fundamentele analyse toe te passen. Hoe bepaal je welke munten je koopt en welk moment is het juiste om te kopen of verkopen? In een ander artikel leggen we je uit hoe je deze beslissingen kunt nemen.

Kosten voor gebruik maken van Kraken

Uiteindelijk moet de kachel ook branden op het kantoor van Kraken, daarom komt het handelen op Kraken niet zonder kosten voor de eindgebruikers. De gebruiker zal op 3 verschillende soorten kosten stuitten waardoor het platform zijn kosten dekt.

De kosten die de gebruiker tegenkomt zijn:

 • Stortingskosten
 • Transactiekosten
 • Handels fee

Cryptohandelaren worden vrolijk bij het zien van lage kosten. Mede dankzij de vele dagelijkse transacties is Kraken in staat om lage kosten per transactie te berekenen aan haar gebruikers.

Het storten van geld naar Kraken is gratis wanneer je gebruikt maakt van een SEPA-overschrijving. Bij het doen van een storting naar jouw account in cryptovaluta, zijn er ook geen bijkomende kosten. Wel hanteert Kraken een minimumaantal cryptovaluta dat je dient te storten.

Conclusie over het gebruikmaken van Kraken

Al met al is Kraken terecht bestempeld tot één van de beste crypto-exchanges op dit moment. Dat is ook niet gek, want Kraken gaat al een geruime tijd mee in de cryptomarkt en is voor daarom bij veel (serieuze) handelaren de exchange bij uitstek.

De voornaamste voordelen aan Kraken zijn de lage kosten die doorberekend worden en het grote aanbod van zowel cryptovaluta als mogelijkheden om te handelen. Een van de nadelen van Kraken is dat het registratieproces niet altijd even vlot te doorlopen is, maar dit is gelukkig maar een eenmalige handeling.

Kraken is prima geschikt voor alle niveaus van ervaring in de cryptomarkt. Dankzij een vereenvoudigde weergave kunnen beginnend gebruikers uit de voeten, terwijl de geavanceerde weergave alles toont waar ervaren handelaren naar verlangen.

Laat voor je handelen op Kraken

Net als in de traditionele aandelenmarkt kun je jouw vermogen laten beheren door experts. Dankzij het crypto beheerd beleggen van Yieldt hoeft de belegger zelf niet te handelen, dit neemt een team van crypto-experts uit handen.

Dankzij een beveiligde API-koppeling is het team van experts in staat om met het tegoed op jouw Kraken account te handelen in cryptovaluta. Je kunt met een gerust hart slapen in de wetenschap dat er geen tegoed verdwijnen kan door de rechten die je zelf toekent aan die koppeling.

Beleggers die Yieldt voor zich laten beleggen profiteren van de bewezen succesvolle strategie. Risico’s vermijden we daar waar mogelijk terwijl vermogensgroei op de langere termijn het gezamenlijke doel is.

Veelgestelde vragen.

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt.

Ja! Kraken is één van de meest betrouwbare exchanges en heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. Kraken staat bekend om haar brandschone reputatie wat veiligheid betreft. Net als bij Bitvavo maakt Kraken ook gebruik van cold wallets waarop cryptocurrency wordt opgeslagen die afgesloten is van het internet.

Kraken is erg gebruiksvriendelijk en heeft een hoog handelsvolume. Dit handelsplatform is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde handelaren en makkelijk in gebruik. Dankzij het hoge handelsvolume  is er bijna altijd een koper of verkopen voor de gewenste prijs.

Bij Kraken kost de accountverificatie meer tijd dan bij andere exchanges. Je kunt je op drie niveaus verifiëren op Kraken. Met elk niveau dat je verifieert ontvang je meer mogelijkheden als klant. Daarnaast kun je geen iDEAL gebruiken om geld te storten omdat Kraken gevestigd is in de Verenigde Staten. Door een SEPA-bankoverschrijving kun je wel jouw euro’s storten naar Kraken.

Er zijn 110 verschillende cryptovaluta verkrijgbaar bij Kraken. Door de toegenomen interesse in cryptocurrency is dit aantal in de afgelopen jaren flink toegenomen. Dankzij het grote aanbod heb je een ruime keuze.