Wil jij gaan investeren in crypto?

Het investeren in crypto is populairder dan ooit. Nu de rente op spaargeld te verwaarlozen is, is het niet zo gek dat mensen een andere plek zoeken om rendement te maken met hun vermogen. De cryptomarkt leent zich hier uitstekend voor, maar ook in deze markt zijn er beleggersrisico’s aanwezig.

Voor je jouw vermogen investeert in crypto wil je weten hoe de cryptomarkt in elkaar zit, hoe je winst kunt behalen en waar je voor moet oppassen bij het beleggen in de cryptomarkt.

Wat zijn cryptocurrencies?

Sinds de lancering van Bitcoin in 2018, winnen cryptocurrencies enorm snel aan populariteit. De bekendste cryptocurrency, en ook de eerste cryptomunt ooit, is Bitcoin. Door het samenvoegen van het beste uit de cryptografiewereld en de valutawereld, heeft Bitcoin een nieuwe vorm van digitaal geld gecreëerd.

Cryptocurrencies zijn tegenwoordig de verzamelterm voor alle digitale munten op basis van cryptografie en blockchain technologie. Het verschil tussen cryptocurrencies en ‘normaal’ geld is, dat bij cryptovaluta, op basis van protocollen en consensus gewerkt word. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Amerikaanse dollar die met één druk op de knop bijgedrukt kan worden.

De geschiedenis van cryptocurrencies

Al ver voor Bitcoin in 2008 bedacht werd, waren er projecten waarin ook een vorm van digitaal geld bestond. Veel van deze projecten eindigden uiteindelijk zonder echte adoptie onder het grote publiek, maar deze projecten hebben wel als inspiratiebron gediend voor de bedenker van Bitcoin.

Toen in 2008 het artikel ‘Bitcoin – A Peer-to-peer Electronic Cash System’ gepubliceerd werd door bedenker Satoshi Nakamoto, was het startschot gegeven voor een digitale cryptovaluta zonder tussenkomst van derde partijen zoals een bank. Daarnaast heeft Bitcoin als eerste in zijn soort een vorm van ‘digitale schaarste’ weten te creëren.

Als je wilt begrijpen wat Bitcoin precies inhoudt dan kun je het best denken aan een ouderwets orderboek waar transacties in worden bijgehouden. Vroeger werd er één iemand aangewezen om alle transacties in dit orderboek bij te houden, om zo orde in de administratie te houden. Met de komst van blockchaintechnologie heeft Bitcoin dit digitaal mogelijk weten te maken zonder dat hier één persoon verantwoordelijk voor is.

Blockchain vormt de basis

Blockchaintechnologie is een digitaal netwerk dat het gezamenlijke orderboek bijhoudt en controleert op basis van vooraf bepaalde regels en protocollen. Omdat iedereen die deelneemt aan het Bitcoin netwerkeigenaar is van het gezamenlijke orderboek, is het voor iedereen van belang dat het boek bijgehouden en gecontroleerd wordt.

Op elke pagina van het orderboek vind je transacties terug, die goedgekeurd zijn door het netwerk. Een transactie wordt goedgekeurd wanneer alle aangesloten computers akkoord geven. Alleen zo kan een transactie toegevoegd worden aan de ketting van eerdere transacties in het orderboek.

Deze ketting aan transacties en blocks is door de oprichter van Bitcoin, Satoshi Nakamoto, blockchain genoemd. Met deze blockchaintechnologie heeft Bitcoin het mogelijk gemaakt om transacties te maken zonder een ‘vertrouwde derde partij’ die bepaalt of controleert.

Blockchain centraal, decentraal en gedistribueerd

Ethereum, de nummer twee

De tweede grootste cryptomunt op het moment van schrijven is Ethereum. Deze munt omschrijft zichzelf als een ‘open source blockchain protocol’. Een gedecentraliseerd software platform waarop gedecentraliseerde apps (dApps) en smart contracts gebouwd kunnen worden. Ethereum heeft als het ware een fundament met bouwstenen neergelegd waar andere softwarebouwers hun bouwwerk op kunnen bouwen.

Wanneer je Bitcoin vergelijkt met Ethereum zie je al snel een duidelijk verschil tussen beide. Waar Bitcoin zich louter en alleen focust op het mogelijk maken van transacties, kent Ethereum meerdere toepassingsgebieden. Zo kun je het Ethernetprotocol gebruiken om gegevens uit te wisselen, gegevens over te dragen, maar ook om smart contracts op te stellen.

Smart contracts uitgelegd

Waar je vroeger een ‘trusted-third party’, in het Nederlands een betrouwbare derde partij, nodig had om een transactie mogelijk te maken, te controleren en te accorderen kun je dit tegenwoordig zonder derde partij realiseren. Wanneer je gebruikmaakt van het Ethereumprotocol kun je een contract opstellen waarbij het blockchainnetwerk de controletaak op zich neemt.

Het digitale protocol checkt automatisch of aan de vooraf bepaalde voorwaarden wordt voldaan, waarna automatisch uitgevoerd zal worden wat overeengekomen is in het contract. Zo maken smart contracts het mogelijk om transacties te doen zonder dat er een derde partij aan te pas komt.

Waarom in crypto investeren?

Voor het eerst in de geschiedenis van de mens is het mogelijk gemaakt om zonder bemoeienis van derden transacties te kunnen doen tussen personen, organisaties en landsgrenzen. De blockchaintechnologie die dit mogelijk maakt, is revolutionair en hieruit ontstaan nieuwe innovaties of producten die de samenleving een hoop te bieden hebben.

Drie redenen om te investeren in cryptovaluta:

 • Je investeert in de toekomst
 • De rente op spaartegoed is te verwaarlozen
 • Inflatie is voelbaar in de portemonnee

Investeren in de toekomst

Het klinkt natuurlijk prachtig wanneer er wordt gezegd dat je in toekomstige technologieën kunt investeren. Toch moet je altijd op je hoede zijn wanneer je dit hoort, leest of ziet want niet elke technologie maakt die claim waar.

Met de kennis van nu weten we dat blockchaintechnologie een disruptieve technologie is voor veel sectoren zoals we die kennen in de wereld van nu. Niet alleen de financiële wereld is dankzij blockchaintechnologie aan verandering onderhevig, ook de logistieke sector zal gevolgen ondervinden van deze nieuwe technologie.

Om je een beeld te geven van hoe blockchaintechnologie op dit moment al voor een betere wereld zorgt, kun je in dit filmpje zien hoe logistieke problemen in de productieketen van specerijen geholpen is met blockchaintechnologie.

Geld op de bank levert je niets op

Het rendement op spaartegoeden is nog nooit zo laag geweest. Voor de Nederlandse rekeninghouders met een tegoed boven de € 100.000, – is een negatieve spaarrente de keiharde realiteit geworden. Voor hen is het zo dat zij moeten betalen om hun geld te mogen oppotten bij een bank.

Je kunt je afvragen of het verstandiger is om een andere bestemming te zoeken voor jouw vermogen. Slachtoffer worden van inflatie is voor niemand leuk, dus begint voor veel Nederlandse spaarders de zoektocht naar een nuttige besteding of bestemming voor het spaargeld potje.

Aflossen op leningen

Een slimme manier om je spaargeld te spenderen is om alvast af te lossen op leningen, bijvoorbeeld je hypotheek. Zo verlaag je nu je vaste lasten voor later en kun je zo profiteren van de situatie zoals die nu is.

Beleggen met spaargeld

Een andere slimme keuze is om te beleggen met spaargeld dat anders op de rekening blijft staan. Een slimme belegger laat zijn geld voor zich werken en zorgt dat hij zo niets aan koopkracht verliest. Beleggen kan op allerlei manieren. Zo kun je zelf beleggen of het laten beleggen door een partij die dit voor je beheerd.

Geld uitgeven

Staat er op je bank- of spaarrekening een bedrag zonder bestemming dan kun je ervoor kiezen om grote uitgaven naar voren te halen. Zo zorg je dat de incidentele uitgaven, denk aan het vervangen de auto of het renoveren van de badkamer, eerder plaatsvinden.

Door een zuinigere auto aan te schaffen verlaag je jouw maandelijkse kosten waardoor je niet slachtoffer word van de inflatie en teruglopende koopkracht.

Een aantrekkelijke keuze is om jouw spaargeld te besteden aan producten die je verwacht nodig te hebben. De wasmachine die volgend jaar aan vervanging toe zou zijn of toch die nieuwe auto voor het gezin. Mooie voorbeelden van uitgaven die je niet elke dag doet, maar wel belangrijk zijn in een huishouden.

Sinds het begin van de coronacrisis in 2020 zijn veel Nederlandse spaarders kritischer gaan kijken naar hoe zij met geld omgaan. Dit heeft ervoor gezorgd dat er een stuk meer beleggers in Nederland actief zijn geworden.

Inflatie maakt je arm

Als we spreken over inflatie is het goed om de definitie van het begrip eerst goed duidelijk te maken. Volgens de Europese Centrale Bank betekent inflatie: ‘u koopt minder met uw euro.’ Anders gezegd: een euro is minder waard dan eerder.

Crypto of aandelen

Beleggen en risico’s in de cryptomarkt

Beleggen in cryptocurrencies kent net als andere beleggingen risico’s. We kennen het aloude gezegde: beleg niet met geld dat je niet kunt missen. Dit gezegde is ook van toepassing wanneer je besluit om in crypto te beleggen. Het is goed om als belegger bewust te zijn van de risico’s en gevaren die beleggen in een jonge markt met zich meebrengt.

De drie meest voorkomende gevaren bij het investeren in crypto:

1. Niet veilig bewaren van cryptomunten

De kranten staan vol met verhalen waarbij mensen voor duizenden euro’s aan cryptomunten kwijtraken door het gebrekkig beveiligen van hun account. De werkwijze waarop hackers te werk gaan, is steeds professioneler en dat maakt een phishing-mail tegenwoordig lastig te herkennen.

Oplichters en criminelen zijn helaas ook in de cryptomarkt aan de slag gegaan om nietsvermoedende cryptobeleggers van hun bitcoin en andere cryptovaluta te beroven. Eén moment van onoplettendheid kan genoeg zijn voor deze criminelen om toegang tot jouw digitale wallet te verschaffen en zo jouw cryptogelden weg te sluizen.

Zodra je actief word als belegger in de cryptomarkt is het beveiligen van jouw digitale bezittingen, je cryptowallet, niet alleen de eerste stap maar ook de meest belangrijke. Je private keys, de toegangscodes tot je digitale portemonnee, zijn vergelijkbaar met de inloggegevens van je digID omgeving maar dan nog net iets belangrijker.

Met de unieke private keys verschaf je toegang tot de bewaarportemonnee en alleen bij het juist invoeren van deze codes is het mogelijk om de portemonnee te openen. In de cryptomarkt kun je niet zoals bij digID een vergeten wachtwoord opnieuw aanvragen, het moge duidelijk zijn dat jouw private keys dus echt van levensbelang zijn wil je de bewaarportemonnee betreden.

2. Op het verkeerde moment kopen of verkopen

De beginnend cryptobelegger vraagt zich altijd af wanneer het een juist instap- of verkoopmoment is. Het timen van de markt is zelfs voor de ervaren handelaar een giswerk, dus kun je gerustgesteld zijn in het idee dat je nooit precies op de bodem koopt en op de top verkoopt.

De cryptomarkt laat zich lastig voorspellen en de verhalen van het kopen op de bodem en verkopen op de top berustten vaker op geluk dan wijsheid. Voor een beginnend belegger is een strategie op langere termijn aan te raden. Zo maak je op een rustige manier kennis met de koersschommelingen die de cryptomarkt kenmerkt.

Beleggers bij Yieldt hebben het voordeel dat ze zich nooit voor hun kop hoeven te slaan na een mislukte poging om op de top te verkopen. Met een team van ervaren crypto-handelaren en een bewezen succesvolle strategie handelt Yieldt voor je. Zo kun jij je bezighouden met zaken die er echt toe doen, terwijl wij doen waar wij in uitblinken en dat is het behalen van rendement.

3. Je koopt de verkeerde cryptomunten

Nu je besloten hebt om te gaan beleggen in de cryptomarkt, kom je voor de keuze te staan in welke cryptomunt je jouw geld investeert. Het aanbod aan cryptomunten is gigantisch en groeit met de dag. Om op (middel)-lange termijn voor rendement te kunnen zorgen, is het belangrijk om de juiste cryptomunten aan te houden.

De snelle winst die te behalen valt met munten als Dogecoin, Shiba Inu en andere munten zonder fundamentele waarde klinken fantastisch, maar op de lange termijn kom je vaak bedrogen uit. Het is dus van belang om juist munten in je portefeuille te hebben die wel fundamentele waarde vertegenwoordigen. Het analyseren van het project achter de munt of token is hierin de eerste stap die je wilt ondernemen. Dit proces noem je de ‘fundamentele analyse’.

Wel profiteren, niet zelf handelen

Als je niet zelf wilt beleggen of handelen in cryptovaluta, maar wel wilt profiteren van het te behalen rendement in de cryptomarkt dan kun je gelukkig terecht bij een crypto vermogensbeheerder. Met de komst van crypto beheerd beleggen is het mogelijk om je vermogen te laten beleggen door crypto-experts.

Bij beheerd beleggen in de cryptomarkt kun jij ervan uitgaan dat de vermogensbeheerder jouw vermogen op verantwoorde manier belegt, om zo groei van het vermogen te realiseren. De cryptomarkt kent een aantal aanbieders van deze diensten, met daarin twee keuzes.

 1. Passief beheer
   1. Indexfondsen waar je een mandje met cryptomunten aanhoudt
   2. De markt bepaalt jouw rendement
 2. Actief beheer
   1. Beheerd beleggen met Yieldt
   2. Het presteren van de vermogensbeheerder bepaalt jouw rendement

Hoe betrouwbaar is beleggen bij Yieldt

Als belegger bij Yieldt kies je voor het actief laten beheren van jouw vermogen door een team van crypto-experts. De aanwezige kennis van zowel technische, kwantitatieve en fundamentele analyse in de cryptomarkt zijn op deze manier inzetbaar om jouw vermogen op een veilige manier te doen groeien. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft de slagzin bedacht: ‘Loop geen onnodig risico. Lees de financiële bijsluiter’. Beleggen kan een risico zijn, zorg daarom dat je goed weet wat je doet of kies voor een ervaren belegger die werk voor jou doet.

Je kunt rustig achteroverleunen en erop vertrouwen dat de crypto-experts jouw vermogen op een verantwoorde en risicomijdende manier doen groeien. Dankzij de bewezen succesformule van het crypto beheerd beleggen is er voor de belegger, ervaren of niet, geen omkijken meer naar koersgrafieken of fluctuaties hierin. Dit wordt met een team aan crypto-experts voor jou gedaan op alles wat de markt doet.

Resultaten

We weten allemaal dat in het verleden behaalde resultaten geen garantie bieden voor de toekomst. Toch zijn we enorm trots op onze in het verleden behaalde resultaten.

Over onze resultaten zijn we open en transparant.
Een actueel overzicht inclusief onze resultaten van 2020 & 2021 vind je op onze rendementen en kosten pagina.

Kosten

Tegenwoordig zien we dat de kosten voor vermogensbeheer eerlijker en transparanter zijn opgebouwd dan voorheen. Hierdoor kan elk soort belegger op toegankelijke wijze zijn vermogen laten beheren.

Bij Yieldt ontvang je maandelijks een factuur die opgebouwd is uit drie onderdelen. Deze drie onderdelen zijn de stortingskosten, servicekosten en een winstfee. De winstfee betaal je natuurlijk alleen als wij ook daadwerkelijk winst voor je behalen.

Over elke geld- of cryptostorting betaal je eenmalig 1%. De servicekosten zijn bedoeld om het bedrijf draaiende te kunnen houden en bestaat uit een maandelijks bedrag van 0,25% van de waarde van je portfolio. Het doel is om jouw vermogen te doen groeien en om die vermogensgroei te belonen betaal je maar 10% procent van de totale winst per maand.

Dit alles ontvang je maandelijks in een overzichtelijke factuur. Yieldt gelooft in samen groeien. Daarom houden we de kosten graag zo laag mogelijk. Eén kostenstructuur, zonder verborgen kosten.

In welke crypto investeer je?

Wanneer je zelf actief gaat handelen in cryptovaluta wil je natuurlijk wel zeker zijn dat de munten die je koopt, niet de volgende dag al de helft van hun waarde verloren hebben. Het is tegenwoordig kinderlijk eenvoudig om een eigen cryptomunt te maken en dat zorgt ervoor dat het aanbod gigantisch is.

Vergroot jouw inkomsten met crypto

Niet alleen vandaag, maar ook morgen vermogensgroei

Om ook morgen rendement te behalen met een cryptobelegging is het verstandig om kritisch te kijken naar welke cryptomunten je koopt. Binnen de cryptomarkt is het niet verstandig om blindelings te vertrouwen dat de verhalen die je worden voorgehouden door crypto-ontwikkelaars ook inhoudelijk kloppen. Om te bepalen of een cryptovaluta een toegevoegde waarde vertegenwoordigd kun je fundamentele analyse toepassen.

Als vermogensbeheerder beschermen wij het vermogen van onze klanten. Hierbij is de fundamentele analyse van de cryptomunten waarin wij voor onze klanten beleggen essentieel. Door het toepassen van fundamentele analyse neemt het risico van een verliesmakende belegging in de cryptomarkt af.

Nieuw in de cryptomarkt?

Als nieuwe belegger in de cryptomarkt doe je er verstandig aan om niet te veel te handelen, maar om vooraf een beleggingsstrategie te maken en je daaraan te houden. De snelheid van de koersgrafieken nodigt uit om snel en veel te handelen, maar hier zit een keerzijde aan als onervaren cryptobelegger.

Slimmer is het om je investering zo op te bouwen dat er een mandje ontstaat met verschillende cryptomunten die op de (middel)lange termijn voor vermogensgroei zorgen. De juiste crypto exit strategie kiezen speelt daarbij ook een belangrijke rol. Hierbij is het van belang dat je kiest voor de cryptoprojecten die ook daadwerkelijk van toegevoegde waarde zullen zijn in de toekomst. Zo hoef je niet elk uur in onzekerheid te checken of de waarde van jouw belegging niet in elkaar zakt.