Samengevat
 • De fundamentele analyse is belangrijk wanneer je op langere termijn rendement wilt behalen
 • Het analyseren vereist een kritische blik
 • Beleggers bij Yieldt profiteren mee van de aanwezige kennis van analisten bij Yieldt

Bij het bouwen van een huis is het fundament waarop je bouwt van groot belang en dat is niet anders bij het beleggen in cryptocurrencies. Voor elk zichzelf respecterende cryptobelegger is fundamentele analyse de eerste stap bij het aankopen van cryptomunten.

In de wereld van de financiële markten zijn er verschillende soorten analyses, waaronder die van technische en fundamentele analyse. Bij een technische analyse bekijkt men wat de historische koersgrafieken vertellen, terwijl een fundamentele analyse dieper ingaat op het cryptoproject en de bijbehorende token/munt.

We zien dat veel beleggers in de cryptomarkt de fundamentele analyse vergeten en zo in de problemen komen door te beleggen in cryptomunten die geen fundamentele waarde vertegenwoordigen. We hebben de fundamenteel analist van Yieldt uitgenodigd om uit te leggen wat fundamentele analyse inhoudt en waarom deze belangrijk is.

Veelbelovende crypto

‘Ik analyseer, controleer, evalueer en breng verslag uit’

Van een vermogensbeheerder in de cryptomarkt mag je verwachten dat er een gedegen fundamentele analyse plaatsvindt voordat er een nieuwe cryptomunt aan het portfolio wordt toegevoegd. Toch is dit vaak niet het geval. Bij veel van onze concullega’s zien we dat er een vast mandje aan cryptovaluta wordt aangekocht, waarbij de keuzes niet gebaseerd zijn op fundamentele analyse, maar enkel op basis van de volgorde aan marktkapitalisatie op dat moment.

Yieldt kiest voor een professionele fundamentele aanpak, waarbij we eerst diepgaand onderzoek naar de cryptovaluta doen, voordat we deze toelaten tot onze portefeuille. Binnen het gespecialiseerde handelsteam van Yieldt vervult Reginald Fonseca de rol van fundamenteel analist. Het is zijn taak om binnen de wildgroei aan cryptomunten het kaf van het koren te scheiden. Dit met als doelstelling om het risico verder te beperken en het vermogen efficiënt in te zetten op kwalitatieve cryptomunten.

Gepassioneerd vertelt Reginald over hoe het analyseren en het dieper in de materie duiken hem het meeste aanspreken in zijn werk als analist. Bij het analyseren van cryptoprojecten kijkt hij onder andere naar de volgende onderdelen:

 • Use-case
 • Welk probleem het project tracht op te lossen
 • Zwaktes van het project
 • Concurrentie van andere projecten

Zo ontstaat er een verslag waarin alle ins en outs van een cryptoproject worden weergegeven. Dat verslag presenteert hij aan de andere teamleden binnen het handelsteam, zodat elk teamlid op de hoogte is van de bevindingen. Op deze manier komen de teamleden gezamenlijk tot een conclusie en dit leidt uiteindelijk tot een fundamentele score. Deze score wordt vervolgens vergeleken met de cryptomunten waar Yieldt reeds in investeert en zo kan Yieldt gemakkelijk de potentie van de cryptovaluta vergelijken.

Het analyseren stopt nooit

Als je denkt dat het analyseren stopt nadat het een fundamentele score heeft gekregen, dan heb je het mis. De fundamentele analyse stopt namelijk nooit omdat ontwikkelingen rond de cryptoprojecten ook nooit stoppen. Denk hierbij aan de Taproot-update die Bitcoin ondergaat of de ontwikkelingen rondom het Ethereum 2.0 netwerk. Dit proces van analyse, onderzoek en evaluatie zorgt ervoor dat de samengestelde portefeuille onderhevig kan zijn aan veranderingen.

Dankzij de fundamentele analyse van Reginald is cryptomunt AAVE toegevoegd aan het portfolio van Yieldt. Als we vragen welke onderdelen uit de fundamentele analyse als belangrijkste punten naar voren komen, vertelt onze fundamentele analist het volgende: ‘Het AAVE-project is het Zwitserse zakmes in de DeFi-markt en het AAVE-platform wordt onder meer gebruikt om:

 • Kapitaal te lenen en beschikbaar te stellen om te lenen
 • Flash-loans: Korte snelle leningen met lage rentes
 • Treasury: Om nieuwe ontwikkelingen van het protocol te stimuleren is er kapitaal beschikbaar gesteld waar aanspraak op gedaan kan worden
 • Safety-module: Verzekering tegen falen van het protocol

Hij vervolgt: ‘Op dit moment zit er voor 12 miljard dollar aan kapitaal in het project. Wat ook duidelijk te zien is, is dat het protocol door veel gebruikers ondersteund wordt, met alle use-cases die het protocol kent.’

Een uitleg van het AAVE-protocol in animatie:

Profiteren van de crypto-kennis van Reginald?

Met crypto beheerd beleggen bij Yieldt profiteer je automatisch mee van de aanwezige kennis op cryptogebied van onder andere fundamenteel analist Reginald.

Yieldt maakt de cryptomarkt toegankelijk voor beleggers van alle soorten en maten. Op een transparante en eerlijke manier worden beleggers ontzorgd bij hun crypto-beleggingen, zodat zij zich druk kunnen maken om de dingen die er echt toedoen in het leven. Met een risicomijdende strategie, maken we de risicovolle cryptomarkt tot een waardige toevoeging voor iedereen zijn vermogen.