In essentie komt het hier op neer
  • De opkomst van een nieuwe markt biedt kansen
  • Van beide markten profiteren door je kansen te spreiden
  • Zoek een ervaren cryptovermogensbeheerder om jouw cryptovermogen op te bouwen

De toegenomen prijzen in de supermarkt zijn voelbaar in de portemonnee terwijl het gemiddelde inkomen niet evenredig stijgt. Om het vermogen toch te beschermen en op te bouwen is beleggen een manier voor veel Nederlanders.

In dit artikel leggen wij uit wat het verschil is tussen de aandelenmarkt en de cryptomarkt, hoe je jouw vermogen op risicomijdende manier kunt beleggen en waarom je in 2022 van beide markten moet profiteren.

De verschillen tussen beleggen in aandelen en in crypto

Dat er verschil is tussen de aandelenmarkt en de cryptomarkt komt niet als verrassing. Het aandeel vind zijn oorsprong al vroeg in de 17de eeuw, terwijl de markt voor cryptovaluta pas in 2008 ontstaan is. De cryptomarkt staat dan nog wel in zijn kinderschoenen, de beursexperts zijn er wel van overtuigd dat deze markt een toegevoegde waarde is.

Het verschil tussen beide markten biedt de belegger de kans om te profiteren van beide werelden. Om duidelijk te maken wat de verschillen zijn en hoe je kunt profiteren van de cryptomarkt zonder groot risico te nemen zoomen we in op de beide markten.

Beleggen in aandelen

De eerste aandelen werden al in 1602 verhandeld. Dit gebeurde destijds op de Beurs van Amsterdam en ging ‘ouderwets’ door middel van papieren aandeelbewijzen.

Dankzij deze nieuwe manier van het ophalen van kapitaal konden uitgevers van aandelen de handelsactiviteiten bekostigen en zo meer winst maken. De personen die het aandeel in bezit hadden, de aandeelhouders, profiteerden hier.

Een aandeel is een deelbelang in een bedrijf. Als wettig eigendomsbelang in de onderneming geven aandelen de aandeelhouders recht op de bezittingen en de cashflow van de onderneming. Daarbij komt ook dat wanneer het bedrijf goed presteert, zij in staat is om dividend uit te keren. Een soort beloning voor de aandeelhouders in de vorm van winstuitkering.

Het rendement op aandelen is globaal genomen tussen de 6 en 12% per jaar. Hoewel dit een algemene aanname onder de beleggers is, kun je nooit spreken van een gemiddeld rendement.

Hoe werkt beleggen in crypto?

Het kan je haast niet zijn ontgaan dat er in de afgelopen jaren een nieuwe markt is ontstaan. Het beleggen in digitale cryptovaluta wint in razend tempo terrein en is voor steeds meer Nederlandse beleggers een nieuwe activaklasse voor hun portefeuille.

De achterliggende technologie genaamd blockchaintechnologie maakt het mogelijk om zonder tussenkomst van derden, transactie te doen plaatsvinden. Technologie die door experts als revolutionair bestempeld word en zijn toegevoegde waarde al in tal van sectoren laat zien.

Dankzij de mogelijkheden van blockchaintechnologie kunnen processen op decentrale, dus zonder bemoeienis van derden, en transparante manier ingericht worden. Dit noemt men een decentraal gedistribueerd netwerk.

Blockchain centraal, decentraal en gedistribueerd

Deze technologie zorgt er vandaag de dag al de logistieke sector, waar van oudsher administratieve rompslomp ervoor zorgde dat leveringen niet altijd op tijd waren, nu op een efficiëntere en transparante manier ingericht is voor leverancier en afnemer.

Het verschil tussen crypto en aandelen

Waar je als aandeelhouder een eigendomsbewijs bezit van een bedrijf of organisatie, is dat in de cryptomarkt anders. Omdat iedereen eigenaar is van het blockchainnetwerk, namelijk door computerkracht in te zetten zodat het netwerk blijft functioneren, ontvang je niet een bewijs dat jij eigenaar bent maar een beloning voor de ondersteuning. Dit komt in de vorm van cryptovaluta en kun je uiteindelijk verhandelen of bewaren.

Logischerwijs ontvang je ook geen dividenduitkering als bij een aandeel, omdat er geen winst uit ondernemen voortvloeit uit een cryptomunt. Een stijging van de koerswaarde is dus waar het rendement mee behaald moet worden.

Dat er rendement te behalen valt met de handel in cryptovaluta valt niet te ontkennen. Toch heeft het beleggen in cryptovaluta nog niet de erkenning die het verdiend ontvangen. Door het toepassen van fundamentele analyses, net als in de aandelenmarkt gedaan word, is het mogelijk om te investeren in cryptoprojecten die daadwerkelijk waarde toevoegen.

De voordelen van beleggen in aandelen

  • Stabiliteit

Het beleggen in aandelen of marktindexen leidt de afgelopen jaren tot een stabiel percentage aan rendement. Hoewel je met de gemiddelde 6% rendement jaarlijks niet dekkend bent tegen de inflatie, is het wel een stabiele factor in je beleggersportefeuille.

Wanneer je belegt in aandelen zul je dus een hoger rendement moeten behalen dan de stijging van het algemeen prijspeil. Om dit te bereiken zul je specifiek onderzoek moeten doen naar markten met groeipotentieel. Denk bijvoorbeeld aan de tech-sector of groene energie.

Door het beleggersportfolio te spreiden en aan te vullen met markten of sectoren die groeipotentieel hebben, kun je een beter rendement behalen dan de gemiddelde groei. Corrigeer dit rendement tegen inflatie en je weet of je jouw vermogen laat groeien.

  • Passief inkomen

Het opzetten van een passieve inkomstenstroom is één van de veelgehoorde voordelen van het beleggen in aandelen. De belegger ontvangt periodiek, als de resultaten van het bedrijf dit toelaten, een winstuitkering. Hier hoeft de belegger zelf niets voor te doen.

Vermogensbeheer in de cryptomarkt

Een succesvolle belegger spreidt zijn kansen over de financiële markten. Als belegger in de aandelenmarkt is een juiste spreiding over aandelen, sectoren met groeipotentieel en specifieke bedrijven een manier om rendement te behalen.

Combineer het beste van beide werelden door Yieldt voor je te laten beleggen in de wereld van Bitcoin, Ethereum en andere kansrijke cryptovaluta.

Meer dan 1000 beleggers laten Yieldt voor zich beleggen en kunnen zo zonder omkijken genieten van het risicomijdend rendement van Yieldt in de cryptomarkt.