Wat is een crypto exit strategie?

Oorspronkelijk komt het begrip exit strategie uit de bedrijfswereld. Zodra een eigenaar toewerkt naar een succesvolle verkoop van zijn bedrijf, bedenkt hij een exit strategie.  De term en het idee van de crypto exit strategie is overgewaaid naar beleggers en wordt in hun wereld gebruikt als plan waarbij posities worden verkocht om winst te nemen uit beleggingen.

Vanuit beleggersoogpunt is het advies vaak om vooraf een plan te maken voor jouw belegging. Zeker in de cryptomarkt is het hebben van een vast plan een goede tip. Zo zorg je ervoor dat je zo min mogelijk door emoties beïnvloed word tijdens het beleggen. Het formuleren van een crypto exit strategie is onderdeel van het beleggingsplan.

Waarom heb je een crypto exit strategie nodig?

Het belang van een crypto exit strategie begrijp je vaak pas wanneer je er geen hebt gehad. Het is in de markt voor cryptovaluta niet vreemd dat de koers binnen korte periode flink zakt. Het door jou opgebouwde rendement zien verdampen doet pijn en had niet nodig geweest wanneer je regelmatig winst had genomen.

Een crypto exit strategie is nodig omdat het vooraf bepalen van momenten waarop je winst neemt voor innerlijke rust zorgt. Iedere belegger weet dat het funest is om te handelen vanuit emoties, door een exit strategie te formuleren voor jezelf beperk je het risico voor jezelf.

Ons team van crypto-experts is dagelijks bezig met het beperken van risico’s. Bij het opbouwen van vermogen en het beleggen in de cryptomarkt is het de kunst om winst te maximaliseren en risico’s te minimaliseren. Voor hen is het een dagelijkse taak om alle interne- en externe factoren te overwegen en planmatig te handelen met het vermogen van onze accounts.

Voorbeelden crypto exit strategie

Een gouden regel bij het handelen is ‘maximaliseer je winst, beperk je verlies’. Het hebben van een exit strategie helpt je uiteindelijk bij het bepalen van je in- of uitstapmomenten.

Om een goed beeld te krijgen van hoe een crypto exit strategie er in de praktijk uitziet, waarom deze belangrijk is en hoe je deze zelf kunt toepassen als belegger, geven we in deze alinea enkele voorbeelden.

  1. Stop-loss strategie
  2. Take-profit strategie

Stop-loss strategie

De stop-loss strategie is onmisbaar in een goede crypto exit strategie.  De stop-loss, in de handelswereld ‘SL’ genoemd, is een order waarbij je kunt instellen dat wanneer er een bepaald niveau wordt bereikt, er automatisch een verkooporder wordt geplaatst.

Het voordeel van een stop-loss order is dat je niet opeens al je geld kunt verliezen. Bij een bepaald verlies wordt je munt namelijk automatisch verkocht.

Het nadeel van een stop-loss kan zijn dat de munt bij het bereiken van je stop-loss opeens omhoog schiet. Wanneer dit gebeurd heb je al je munt verkocht en kun je dus niet profiteren van de koersstijging. Wel is het handig om, ondanks een potentiële koersstijging, de stop-loss te gebruiken. Vermogensbehoud is hierbij belangrijker dan de mogelijkheid om geld te verdienen.

Take-Profit Strategie

De take-profit strategie werkt in de grote lijnen hetzelfde als de stop-loss. Zo plaats je bij de take-profit strategie ook een order die automatisch wordt uitgevoerd. Bij de take-profit strategie zet je een order op het punt waarbij je winst wilt nemen.

Het voordeel van de take-profit strategie is dat je daadwerkelijk winst maakt. Je hebt namelijk pas echt winst als je jouw munt verkoopt. Net als bij de stop-loss strategie doe je bij de take-profit strategie aan risicomanagement. Zo voorkom je namelijk dat je na een koersstijging, de dupe wordt van een koersdaling.

Het nadeel bij deze crypto exit strategie is dat het kan zijn dat de koers verder omhoog schiet nadat die jouw take-profit order heeft bereikt. Maar het is beter om gegarandeerd winst te maken dan te gokken op een verdere koersstijging.

Liever laten beleggen? Start met crypto beheerd beleggen bij Yieldt

Het bedenken van een crypto exit strategie kost veel tijd, tijd die je liever besteedt aan de leuke dingen in het leven. Dat begrijpen we maar al te goed. Door Yieldt voor je te laten beleggen in cryptovaluta creëer je niet alleen meer tijd voor jezelf,  je hebt ook een team van crypto-experts voor jouw vermogen aan het werk dat niets liever doet dan cryptobeleggen. Win-win!

Met een bewezen succesvolle risicomijdende strategie beleggen we voor je in de cryptomarkt. Hierdoor hoef jij als belegger zelf niet meer aan de knoppen te zitten van jouw belegging. In het persoonlijke dashboard zie je exact hoe jouw belegging ervoor staat en wat het rendement bedraagt.

Veelgestelde vragen.

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt.

Een crypto exit strategie is een strategie waarbij je vroegtijdig winst of verlies neemt op je beleggingen. Hierbij worden posities in de markt vroegtijdig verkocht.

Door een exit strategie kan je verlies minimaliseren en geleidelijk winst nemen. Een exit strategie geeft innerlijke rust en is ideaal wanneer je risicomijdend belegd.

De beste exit-strategieën zijn de stop-loss strategie en de take-profit strategie. Beide strategieën zijn erg populair door gebruiksgemak en effectiviteit.

Bij de stop-loss strategie zet je een punt waarbij je het maximale verlies vaststelt. Hierbij worden je beleggingen automatisch verkocht als de koers dit punt heeft bereikt.

Bij de take-profit strategie zet je een punt waarbij je winst wilt nemen. Zo worden je beleggingen automatisch verkocht wanneer dit punt wordt bereikt.