In het kort
  • Cryptovaluta voor de lange termijn bewaren doe je veilig op een hardware wallet
  • Bewaar de unieke inlogcodes zo veilig mogelijk
Hardware wallets

Na een dag werk neem je voldaan op de bank plaats om te checken hoe jouw cryptovermogen in waarde groeit, zo hoop je tenminste. Je logt in en komt tot de ontdekking dat de waarde van je account op nul staat. Het besef dat je account gehackt is komt langzaam bij je binnen. Het is de nachtmerrie van elke cryptobezitter, en toch hoeft het je niet te overkomen want de oplossing is dichterbij dan gedacht.

In deze blog leggen we jou stap-voor-stap uit hoe je jezelf dit gevoel kunt besparen en je een veilige bewaarwijze hebt voor jouw cryptovermogen door een hardware wallet te gebruiken.

Hardware wallet

Wat zijn hardware wallets?

Bij het veilig bewaren van cryptomunten is het bewaren op een hardware wallet de meest veilige keuze. De hardware wallets lijken op een USB-stick en kunnen los van het internet worden bewaard, dit noemt men een cold wallet. Zo kan alleen de eigenaar van de fysieke hardware wallet en private keys toegang verschaffen tot de portemonnee.

Bij het installeren van een hardware wallet doorloop je verschillende veiligheidsmaatregelen die eraan bijdragen dat alleen jij toegang kan krijgen tot hardware wallet. Zo zul je een unieke code ontvangen van cijfers, letters en symbolen waardoor je in het geval van het vergeten van je pincode je hardware wallet alsnog in kunt komen. Deze code, de seedphrase, wil je dus goed noteren en op een veilige plek bewaren. De pincode kun je vaak zelf bepalen, kies hier voor een willekeurige combinatie naar eigen inzicht.

Hoe de hardware wallet precies werkt, verschilt per model en per type, maar elk type hardware wallet maakt het mogelijk om cryptomunten te bewaren zonder afhankelijk te zijn van een exchange of broker. Een cold wallet is dus los van het internet gekoppeld, dat is veiliger omdat digitale criminelen via phishing en malware via het internet proberen om gebruikers hun inloggegevens te ontfutselen.

De voordelen van het gebruikmaken van een hardware wallet

Het belangrijkste voordeel van het gebruikmaken van een hardware wallet, is dat er een scheiding komt tussen jouw cryptobezit en de computer. Waar digitale criminelen tegenwoordig maar wat graag pogingen doen om toegang te verschaffen tot computers, hebben ze geen schijn van kans om jouw cryptobezit te stelen als je gebruikt maakt van een hardware wallet.

Een ander voordeel van een hardware wallet is dat jouw waardevolle cryptomunten opgeslagen zijn los van het internet. Op die manier ben je dus niet afhankelijk van de veiligheidsmaatregelen van een exchange of broker die als tussenpersoon fungeert wanneer je jouw cryptovaluta op hun platform bewaart.

Als derde voordeel noteren we het gebruiksgemak waarmee je tegenwoordig met een hardware wallet kunt werken. De beste hardware wallets zijn in 2022 inmiddels uitgerust met een leesbaar scherm en gebruiksvriendelijke besturing. Om het nog makkelijker te maken bij het kiezen van welke hardware wallet je het beste kunt kopen, hebben we de drie beste hardware wallets voor 2021 op een rijtje gezet.

Beste Hardware wallets 2022

De toegenomen populariteit van cryptovaluta zorgt logischerwijs ook voor een grotere aanbod van accessoires op cryptogebied. We hebben de beste hardware wallets voor jou vergeleken op de essentiële onderdelen als veiligheid, gebruiksgemak en ondersteuning. We beginnen met de meest verkochte hardware wallet van 2021.

Ledger Nano X

Het bedrijf Ledger is dé marktleider als het aankomt op hardware wallets. Inmiddels hebben zij met de Ledger Nano X een tweede generatie hardware wallets op de markt gebracht. De Nano X onderscheid zich door de gebruiksvriendelijkheid, bluetooth-functie en het compacte ontwerp

In de doos van de Nano X vind je de hardware wallet samen met een sleutelhanger, USB-C kabel voor het opladen en koppelen met de computer, een handleiding en een handige sheet om jouw recovery code te noteren.

Het installeren en gebruiksklaar maken van de Ledger Nano X is stap voor stap uitgelegd wanneer je de Ledger voor het eerst aansluit op de computer. Na het doorlopen van deze stappen kun je veilig gebruikmaken van de hardware wallet en de door Ledger ondersteunde munten bewaren.

Ledger Nano S

De Ledger Nano S is voor veel beginners op crypto-gebied een betaalbare optie wanneer je niet al te veel geld uit wilt geven aan een hardware wallet. De Nano S is uitgerust met een OLED display zodat je jouw transacties dubbel kunt checken. Via een speciaal ontworpen app kun je jouw overzicht zien van de bewaarde cryptomunten op de bewaarportemonnee.

In vergelijking met de Nano X zijn de functies iets beperkter, zo is het opslaggeheugen minder en is de Nano S iets minder luxe afgewerkt. Onder het plastic van de Nano S, schuilt een eigen ontwikkeld besturingssysteem waarmee de wallet beveiligd is. In het aantal cryptomunten dat je op de Nano S kunt bewaren verschilt hij niet met de Nano X.

Trezor

Het merk Trezor heeft met de Trezor Model T een hardware wallet op de markt gebracht die alle type gebruikers op hun wenken bedient. Een echte all-rounder dus. De bediening van de Model T is bijzonder prettig en intuïtief dankzij een ingebouwd touchscreen. Het belangrijkste onderdeel van een hardware wallet is de beveiliging en Trezor heeft hier zijn zaken meer dan goed op orde. Dankzij een controle op het juist noteren van de unieke seed-phrase, de letterreeks die je echt voor jezelf wilt houden, kun je haast niet de fout in gaan.

Met extra veiligheidsmaatregelen is de Model T een van de meest veilige hardware wallets op de markt. Bij het opladen van de Model T checkt het apparaat telkens of de firmware die op de computer aanwezig is, de officiële firmware is en dus geen malware. Zo beschermt Trezor haar gebruikers extra tegen diefstal van cryptomunten.

De back-upfuncties op dit model zijn ook uitgebreider dan andere hardware wallets. Zo kun je jouw herstelzin op elk moment zelf instellen in vergelijking met het verplicht instellen tijdens installatie van de wallets van het merk Ledger.

Nooit zelf om hoeven kijken naar je cryptovermogen en toch winst maken?

Zoals je ook bij een grote verbouwing aan je huis graag beschikt over een team van ervaren klussers met de juiste materialen, wil je bij het laten beleggen van je vermogen ook de juiste partij met alle benodigde kennis en kunde onder een dak.

Voor meer dan 1000 beleggers mag Yieldt die rol vervullen. Met een bewezen succesvolle strategie, die we zelf ontwikkeld hebben in de loop der jaren, beleggen wij in de cryptomarkt om het vermogen van onze klanten te doen groeien.

Je kunt na het openen van een account bij Yieldt heerlijk achterover leunen met een gerust hart omdat wij vanaf dat moment voor je aan de slag gaan. Dankzij het risicomijdende handelen en de jarenlange ervaring van ons team kun jij genieten van je nachtrust terwijl wij voor je vermogensgroei zorgen.

Crypto beheerd beleggen zonder zorgen noemen wij dat.